składniki:
paczka biszkoptów
opakowanie budyniu (2-wa do ala torcika)
mleko do ugotowania budyniu, patrz przepis na opakowaniu
owoce świeże lub z puszki
galaretka owocowa przyrządzić według przepisu na opakowaniu
tortownica
przygotowanie:
rozrobić galaretkę według przepisu na opakowaniu, odstawić, wystudzić
przygotować owoce, umyć w przypadku świeżych, osuszyć, ewentualnie pokroić w mniejsze części
na tortownicy ułożyć biszkopty wolne przestrzenie wypełnić pokruszonymi ciastkami
ugotować budyń według przepisu na opakowaniu
wylać gorący budyń na biszkopty, masę równomiernie rozsmarować
układać w jeszcze gorącym budyniu owoce
odstawić do schłodzenia
zalać tężejącą galaretką
wstawić do lodówki
po ok 2 godzinach można rozpocząć konsumpcję:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz