środa, 29 maja 2013

Łatwe ciasto bez pieczenia

Łatwe,proste do wykonania, dla zabieganych :)

 składniki:
 paczka biszkoptów
 opakowanie budyniu (2-wa do ala torcika)
 mleko do ugotowania budyniu, patrz przepis na opakowaniu
 owoce świeże lub z puszki
 galaretka owocowa przyrządzić według przepisu na opakowaniu
 tortownica

przygotowanie:

rozrobić galaretkę według przepisu na opakowaniu, odstawić, wystudzić
przygotować owoce, umyć w przypadku świeżych, osuszyć, ewentualnie pokroić w mniejsze części
na tortownicy ułożyć biszkopty wolne przestrzenie wypełnić pokruszonymi ciastkami
ugotować budyń według przepisu na opakowaniu
wylać gorący budyń na biszkopty, masę równomiernie rozsmarować
układać w jeszcze gorącym budyniu owoce
odstawić do schłodzenia
zalać tężejącą galaretką
wstawić do lodówki
po ok 2 godzinach można rozpocząć konsumpcję:)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz